Historia miłosna w La Boheme

Spis treści

Namiętny pocałunek a może cud, miód i ptasie mleczko? Jeśli w Walentynki chcecie przeżyć kulinarną rozkosz, warto wybrać się do warszawskiej restauracji Nowa La Boheme. Specjalnie na Święto Zakochanych, szef kuchni Łukasz Deput, przygotował kuszące menu, o wymownej nazwie – Historia Miłosna.

Na początek Ona i On, czyli Mus z brzoskwiń z winem musującym, na przystawkę Namiętny pocałunek – tatar z tuńczyka i łososia z tropikalnymi owocami. Pierwsze danie, to kuszące Ach te kształty, czyli delikatne ravioli z szynką parmeńską, mozzarellą i świeżą bazylią lub Ten pierwszy – krem z ciecierzycy i pieczonego bakłażana.

Daniem głównym są Rozpalone serca, czyli królewskie krewetki na trzech salsach Verde, papryka i avocado oraz polędwiczka wieprzowa w czekoladowym sosie, o wdzięcznej nazwie – Nareszcie razem. Na deser to już tylko Cud, miód i ptasie mleczko, czyli rozpływające się w ustach, aksamitne, bakaliowe semifreddo ze śliwkami.

Wystrój restauracji utrzymany jest w kolorze ecru z ognistoczerwonymi dodatkami, co podkresla jej gustowny charakter i nadaje elegancji. Niepowtarzalny nastrój walentynkowego wieczoru zapewni także muzyka z fortepianu. Cena zestawu do 160zł za osobę. Menu będzie dostępne w weekend od 12 do 14 lutego.

Powiązane artykuły