Restauracja Blue Cactus

Spis treści

Jeśli mamy dość eleganckich i sztywnych restauracji, warto skorzystać z oferty lokali mniej wykwintnych, ale równie atrakcyjnych. Jednym z nich jest restauracja Blue Cactus w Warszawie.

Restauracja jest urządzona w południowo-amerykańskim stylu. Kolorowy design spodoba się młodszym dzieciom. Lokal posiada 220 miejsc siedzących, a na imprezy w formie koktajlowej jest w stanie pomieścić około 400 osób. Ponadto w restauracji znajduje się patio ze 100 miejscami, gdzie można podziwiać widok na park Morskie Oko.

W restauracji serwowana jest southwestern, południowego zachodu. Jest to mieszanka składników i sposobów przyrządzania potraw pochodzących z całego świata. Znajdziemy tu wpływy indiańskie w postaci takich produktów jak kukurydza, orzechy czy dziczyzna, europejską cebulę, czosnek i ryż oraz meksykańskie chili, pomidory i awokado.

Na przystawki warto zamówić panierowane papryczki jalapenos nadziewane serem, pierożki wypełnione grillowanym serem i czarnymi oliwkami lub awokado zapiekanie z gorgonzolą i śmietaną. Warto także spróbować hiszpańskiego chili con carne lub kremu z czarnej fasoli.

restauracja blue cactus 004 Restauracja Blue Cactus

W ramach głównego dania nie powinniśmy odmówić sobie tortilli z wołowiną, kurczakiem i warzywami, stek berneński z argentyńskiej polędwicy wołowej lub szaszłyk z grillowanych krewetek. Interesującą pozycją jest też Tex-mex fiesta – najpopularniejsze dania restauracji na jednym talerzu.

Desery nie odstępują swoim smakiem innym potrawom. W menu znajdziemy jabłkową chimichangę, tiramisu, banan w cieście filo oraz crème brulée w trzech smakach.

Ceny nie są wygórowane, wahają się w granicach 15-70 zł w zależności od potrawy. Pełne menu oraz cennik znajduje się na stronie internetowej restauracji.

Dla tych, którym spodoba się atmosfera lokalu i będą chcieli zatrzymać tą chwilę na dłużej, restauracja oferuje przeniesienie spotkania do klubu Iguana Lounge. Tam przy miłej muzyce można spokojnie rozmawiać i wypić smaczny koktajl.

W każdą niedzielę restauracja zaprasza na rodzinny brunch. Na dzieci będą czekać liczne atrakcje, jak występ teatrzyku, klauna lub malowanie twarzy. W ramach Bruchu można wybierać spośród ponad 50 pozycji. Cena to 72 dla osób dorosłych oraz 10 zł za dziecko do lat 10. W cenę wliczone są oprócz potraw – woda, soki, kawa i herbata. Za alkohole i inne napoje należy płacić dodatkowo.

Blue Cactus zaprasza na spotkania Teach&tTaste, podczas których szef kuchni zaprezentuje gościom tajniki kuchni southwestern. Nauka gotowania jest połączona z degustacją. Oprócz zaznajomienia się z sekretami przyrządzania potraw, można liczyć na miłe towarzystwo i niezapomniane chwile. Restauracja organizuje także przyjęcia, między innymi koktajle, business mixery, szkolenia, bankiety, konferencje prasowe oraz uroczystości indywidualne, rodzinne.

Oprócz tych usług warto wspomnieć catering. Restauracja zapewnia przygotowanie koncepcji i scenariusza przyjęcia, obsługę logistyczną, muzyczną oraz wybór dowolnej lokalizacji w kraju. Blue Cactus posiada 10-letnie doświadczenie w organizacji przyjęć i eventów. Doświadczony zespół cateringowy zadba o dobre przygotowanie każdej imprezy. Co więcej, dostosuje menu do każdego rodzaju przyjęcia oraz przygotuje odpowiednią scenografię i dekoracje roślinne. Jako organizatorzy, posiadają kompleksowe wyposażenie, nagłośnienie oraz oświetlenie. Ponadto można poprosić restaurację o zaproszenie różnych artystów, którzy uświetnią każdą okazję.

Powiązane artykuły