5. Zupa

5b34d448f95a80a0fa2afd5d7334c9f1461 Jak się do tego zabrać? część 2Na szczęście podawanie zupy w specjalnych talerzach, do tego przeznaczonych poszło w odstawkę. Kieliszki,miseczki i filiżanki przejęły miejsce łyżek do zupy oraz talerzy. Teraz już nie musimy się martwić, jak pozbyć się resztek zupy z talerza, ewentualnie na jaką głębokość można zanurzyć komorę zupną łyżki do jamy ustnej. Wszystkie podawane łyżeczki do zupy, mają małe komory zupne, które ukrywają to że włożyłeś ją całą do ust. Wszystkie zupy które dostajemy zaserwowane w kieliszku, są gęste, dobrym rozwiązaniem jest wypicie takiej zupy bezpośrednio z kieliszka, zamiast niepotrzebnie wiosłować w niej łyżeczką.

6. Ostrygi

Jednym ze sposobów jedzenia ostryg jest wciąganie ich do ust prosto z muszli, można również męczyć się z widelczykiem, Gdy znajdziemy się na salonach, lepiej nie wciągać bezpośrednio z muszli, chyba że bardzo dyskretnie to wykonamy.Nie można powiedzieć jak powinno się jeść poprawnie ostrygi, ponieważ sztuką jest by nikt nas nie zauważył podczas ich konsumpcji, dziwne ale prawdziwe.

7. Ślimaki

28d160ad8b4e93eb623715ba7450f101461 Jak się do tego zabrać? część 2Pamiętajmy aby nie wąchać otworu i nie zaglądajmy do skorupy, jeśli już musimy je zjeść, nie opukujmy ich sygnetem, widelczykiem czy knykciem, nie przybliżajmy go do ucha, nie usłyszymy szumu morza. Ślimak w skorupie prezentuje się o niebo lepiej niż ślimak nagi, do obsługi wykorzystujemy urządzenie, specjalnie służące do wydłubywania ślimaków, pamiętajmy że savoir-vivre zabrania wyrzucania ślimaków w miejsca gdzie mógłby się na nich ktoś poślizgnąć, gdy przeraża ciebie opcja zjedzenia ich, oznajmij że masz alergie, albo kłopoty żołądkowe.

8. Kawior.

609f43749d36568e5763d69ae5f6ffb0461 166x249 Jak się do tego zabrać? część 2Kawioru nie powinno się jeść metalowymi sztućcami, ponieważ ikrze może udzielić się metaliczność. Nie należy również podawać cytrynę do kawioru a także kwaśnego mleka. Najlepiej jest wziąć szklane miseczki, nieduże na jakieś sześć-siedem łyżeczek stołowych ikry, jeśli temperatura jest wysoka, należy włożyć trochę lodu. Na stole do do kawioru, powinien być podany chleb i masło, oraz kieliszki z dobrym ekskluzywnym trunkiem, można do tego zrobić bliny oraz tartinki, a sztuka kawioru, to zjeść go tak samo jak ostrygi, z ukrycia, aby ewentualnie nie zaskoczyć indywidualistów różnie spoglądających na tego typu zachowania.

Pokaż więcej w  Różne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Zobacz także

Meble ogrodowe czy dzieła sztuki?

Współczesność daje nam wiele swobody w zakresie tworzenia. Wiek XXI czerpie pod tym względ…